Odločila sem se za zobni aparat, ki je bil manj viden

Vedno so me motili zobje od spredaj, ker niso bili pravilno poravnani. Prej se v otroštvu nismo toliko ukvarjali s tem, kako so razporejeni naši zobje, če je bil ugriz še vedno pravilen. Takrat zobni aparat ni bil tako pogost, kot je sedaj. Tudi nismo ga radi nosili, sedaj v tem času, pa ni nič nenavadnega, če ga nosiš tudi, če si že odrasel.

Odločila sem se za zobni aparat, ki je bil manj viden

Jaz sem imela sedaj že trideset let in sem se odločila, da si dam izdelati tako imenovani nevidni zobni aparat, ki je manj vpadljiv. Lahko ga tudi snameš, kadar je kakšna posebna priložnost.

Prijavila sem se na pregled, da mi popravijo tudi morebitne pomanjkljivosti preden si nabavim zobni aparat, ki mi bo poravnal sprednje zobe. Imela sem kar nekaj manjših likenj na zobeh, tako, da je bila potrebna zalivka. Ko sem vse zobe popravila, sem šla k ortodontu. Ta mi je izmeril kakšen zobni aparat potrebujem. Ko sem ga dobila sem se tudi morala naučiti kako se pravilno čistijo zobje. Najprej me je zobni aparat nekoliko motil. Tudi pri govoru se je slišala sprememba. Kmalu pa sem se navadila in sem začela normalno govoriti, brez težav s šumniki. Vsake toliko časa sem odšla nazaj k ortodontu, da so mi popravili zobni aparat oziroma ga prilagodili tako, da je optimalno poravnaval zobe.

Danes je od tega tri leta, ko se začela nositi zobni aparat, ki je bil manj viden. Moje zobje so sedaj lepo poravnani in sem zelo zadovoljna. Zobnega aparata ne potrebujem več nositi. Lahko se nasmejim brez skrbi in nelagodnega občutka, da imam krive zobe. Sedaj si tudi poudarim ustnice s šminko, tako da še poudarim nasmeh in zobe. Vmes sem si jih dala tudi malo pobelit, tako da sem dopolnila lepo obliko in še barvo. Estetski videz obraza zelo dopolnjujejo ustnice in zdravi lepo zobje ter seveda lepe oči.